Doszłam do wniosku, że bez sensu jest kupować jogurty
owocowe. Najlepszym rozwiązaniem jest używanie jogurtu naturalnego, jako bazy i
dodawanie do niego owoców. Można komponować sobie dowolne smaki. Przede
wszystkim jednak wiemy że jemy jogurt owocowy, a nie coś o wsadzie owocowym na
poziomie 3% i wiele innych niepotrzebnych dodatków. Podstawą do przygotowania
deseru jest posiadanie blendera. Wykonanie zajmuje dosłownie chwilkę, a efekt jest
naprawdę jogurtowo-owocowy. Po prostu pycha i na dodatek bardzo zdrowa.
![]() | |
Jogurt brzoskwiniowy |
Składniki:
- 3-4 brzoskwinie,
- duży jogurt naturalny typu greckiego,
- 3 łyżki cukru (najlepiej brązowego);
Brzoskwinie umyć, obrać. Jedną pokroić w kostkę i zostawić.
Pozostałe pokroić, posłodzić i zmiksować blenderem.
Do zmiksowanych owoców
dodać jogurt i zamieszać łyżką.
Do wysokich szklanek wrzucić pokrojoną w kostkę brzoskwinie
i zalać jogurtem.
Lepiej smakuje schłodzone w lodówce przez około godzinę.
Składniki na 3 duże porcje.
Komentarze
Prześlij komentarz