Mam przepis na biszkopt, który zawsze się udaje.
Postanowiłam wykorzystać go tym razem do zrobienia ciasta z owocami. Pierwotnie
myślałam o jagodach. Z przypadku były to
borówki amerykańskie. W sumie ten przypadek mocno skrócił czas przygotowania ciasta,
bo przecież o wiele szybciej płucze się borówki niż jagody. Efekt był bardzo
dobry.
Jajka ubić z cukrem.
Jeśli poszukujecie przepisu na ciacho z owocami, które
przygotowuje się bardzo szybko i które zawsze wychodzi koniecznie wypróbujcie
ten poniższy:
Biszkopt z borówkami amerykańskimi |
Składniki:
- 6 jajek,
- 1 szklanka cukru,
- 4 łyżki cukru waniliowego,
- 2 szklanki maki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 6 łyżek oleju,
- 500 g borówek amerykańskich,
- trochę cukru pudru do posypania;
Jajka ubić z cukrem.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz
olej.
Zmiksować. Ciasto przelać do wyłożonej papierem lub wysmarowanej
tłuszczem blachy.
Na ciasto równomiernie wysypać borówki.
Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.
Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem i smacznego.
Jaka blacha, wielkość
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie! Myślę, że borówki będą równie fajnie pasowały do mojego ulubionego biszkoptu czekoladowego. Od kiedy zajrzałam na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-klasyczny-biszkopt-czekoladowy/ Jestem mistrzynią w pieczeniu czekoladowego biszkoptu. Piekę go na wyjątkowe okazję ale w takiej wersji z borówkami to może być fajny przepis na co dzień.
OdpowiedzUsuńSmacznego ❤️😘
OdpowiedzUsuńZ proszkiem do pieczenia to nie biszkopt tylko ciasto biszkoptowe
OdpowiedzUsuńUpiekłam i wszystkim smakowało
OdpowiedzUsuń