Jogurt brzoskwiniowy

Doszłam do wniosku, że bez sensu jest kupować jogurty owocowe. Najlepszym rozwiązaniem jest używanie jogurtu naturalnego, jako bazy i dodawanie do niego owoców. Można komponować sobie dowolne smaki. Przede wszystkim jednak wiemy że jemy jogurt owocowy, a nie coś o wsadzie owocowym na poziomie 3% i wiele innych niepotrzebnych dodatków. Podstawą do przygotowania deseru jest posiadanie blendera. Wykonanie zajmuje dosłownie chwilkę, a efekt jest naprawdę jogurtowo-owocowy. Po prostu pycha i na dodatek bardzo zdrowa.


Jogurt brzoskwiniowy
Składniki:
  • 3-4 brzoskwinie,
  • duży jogurt naturalny typu greckiego,
  • 3 łyżki cukru (najlepiej brązowego);
Brzoskwinie umyć, obrać. Jedną pokroić w kostkę i zostawić. Pozostałe pokroić, posłodzić i zmiksować blenderem.

Do zmiksowanych owoców dodać jogurt i zamieszać łyżką.
Do wysokich szklanek wrzucić pokrojoną w kostkę brzoskwinie i zalać jogurtem.
Lepiej smakuje schłodzone w lodówce przez około godzinę.
Składniki na 3 duże porcje.



Komentarze